Fulheten av Nanna JohanssonEtt vanligt tema just nu inom svenska serier är humoristiska serier men med en politisk och ofta feministisk udd. Exempel på dylika serieskapare är Nina Hemmingson, Liv Strömquist och Sara Granér. Nu sällar sig Nanna Johansson till detta gäng med debutalbumet Fulheten.

Nanna Johannson är en av många intressanta serieskapare som gått/går i serietecknarskolan Kvarnby Folkhögskola i Malmö. Mer om Nanna finns att läsa på hennes hemsida.

Skämten i Fulheten är lika enkla som geniala. Johansson har helt enkelt kastat om de traditionella könsrollerna, vilket gör serierna både mycket roliga och tankeväckande. Albumet består både av skämtteckningar och kortare serier. Johanssons tecknarstil går i den spretiga, "fula" Galago-inspirerande skolan. En tecknarstil jag egentligen har ganska svårt för men här harmonierar det så bra med skämten att jag knappt märker hur den är tecknad.

Den pedagogiska bibliotekarien i mig inser att detta album skulle vara klockrent för alla högstadieelever att läsa i skolan. Men främst ger albumet god underhållning och är ett måste.

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0