Lou! Dagboksdagar av Julien NeelÅr 2008 fanns det 24 förlag i Sverige som gav ut serier. Ett år senare har siffran ökat till det dubbla, alltså 48. Fast då får vi minnas att bland dessa 48 finns några egenutgivna förlag som gett ut en eller ett par självproducerade böcker. Men hur som helst är siffran hög. Ett av förlagen som startade 2009 är Wibom Books. Förlagets fokus kommer att ligga på europeiska serier, för både barn, ungdomar och vuxna. Dess första utgivna serie är Lou! Dagboksdagar.

Lou! är en mycket stor och prisbelönt fransk serie och Wibom Boks ska ha en eloge för att översätta serien om Lou till svenska. Det är den verkligen värd.

Serien handlar om den 12-årig tjejen Lou och hennes mycket ungdomliga, ensamstående mamma. Seriens fokus ligger på relationer, både till vänner och till kärleksobjekt. Men det som gör serien så läsvärd är de mångfacetterade karaktärerna med Lou och hennes mamma i spetsen. Första delen, Dagboksdagar, introducerar karaktärerna. Lous mamma borde skriva på sin science fictionroman men föredrar att spela Gamecube hela dagarna. Lou hoppas att ifall hennes mamma blir kär igen kanske det blir mera fart på henne. Kan månne den nyinflyttade grannen Richard vara till hjälp? Lou själv trånar efter pojken Tristan som bor i huset mitt emot.

Seriens huvudsakliga målgrupp påstås vara tjejer mellan nio och tolv år. Visst kommer denna målgrupp att älska Lou! men dom är långt ifrån ensamma. Istället skulle man kunna marknadsföra serien som en allåldersserie som de flesta gilar. Jag är övertygat om att så är fallet. Läs Lou! så förstår ni vad jag menar.

Rekommenderas varmt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0