Superman the complete history: the life and times of the man of Steel av Les DanielsDenna faktabok finns än så länge bara på engelska.

Detta är rejäl och seriös bok! Den är indelad i fem delar som vardera täcker en viss period i Stålmannens utveckling, från förhistorien till tv-serien Lois och Clark. Texten är är ackompanjerad av många och underhållande bilder. Dessutom innehåller varje del en representativ serie från den epoken. Vilket enligt mig var ett genidrag av författaren. Men det som verkligen ger boken ett mervärde är den gedigna del om Stålmannens skapare Jerry Sigel och Joe Shuster. De blev nämligen inte så väl behandlade av serieförlaget DC Comics och det är intressant att detta är med i boken.

Les Daniels har skrivit liknande böcker om Wonder Woman och Batman samt två böcker med liknande upplägg om de två stora amerikanska serieförlagen DC Comics respektive Marvel Comics.

Ska man ha en faktabok om Stålmannen blir det inte bättre än så här. Den är intelliggent skriven med hyfsat lättläst engelska. Jag ser framemot att sätta tänderna i Daniels övriga böcker.

Rekommenderas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0