Dracula av Ben Caldwell, Michael Mucci & Bram StokerDracula ingår i ett amerikanskt serieprojekt som kallas för All-Action Classics Comics. Det går ut på att adaptera litterära klassiker till seriegenren. På svenska kallas de för action-klassiker och ges ut av Berättarförlaget. Den första action-klassikern som gavs ut på svenska är serieversionen på Bram Stokers skräck-klassiker Dracula. Action-klassikerna kallas också för Ben Caldwell seriebok

Idén är i mitt tycke god. Det finns flera exempel där det blivit bra serier av romaner. Ett bra exempel är Charlie Christensens utmärkte serieversion på  Frans G. Bengtssons klassiker Röde orm. Dessvärre är detta inte lika bra.

Muccis manusöverföring från roman till serie fungerar hyfsat. Dock är tempot lite för högt vilket gör att stämningen inte blir så förtätad som i romanen. Men albumets största brist är Caldwells teckningar. De är slarviga, stela och förtar stämningen helt. De verkar tecknade för något annat, betydligt barnsligare än Dracula. Det känns som om manuset berättar en historia och teckningarna en annan. Det blir helt enkelt platt fall. Tyvärr. För grundidén är som sagt bra. Hoppas de andra action-klassikerna blir bättre.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0