Uncle Sam and the Freedom Fighters av Justin Gray, Jimmy Palmiotti & Daniel AcunaDetta album finns än så länge bara på engelska.

Den mycket patriotiske superhjälten Uncle Sam skapades av serielegenden Will Eisner för Quality Comics 1940. Hjälten är baserad på bilden på den legendariska rekryteringsaffischen till första världskriget ("Uncle Sam wants You"). Förlaget DC Comics köpte upp Quality Comics på 1970-talet. Detta ledde till att den patriotiske hjälten dök upp i Justice Legaue of America 1977. Men Uncle Sam fick aldrig en egen serie förrän 1997 då Steve Darnall och Alex Ross gjorde ett album med en vuxen publik. Efter det hände det inte så mycket  med Uncle Sam innan 2006 då manusförfattarna Gray och Palmiotti samt illustratören Acuna gjöt nytt liv i serien. 

I detta album krisar USA. Världen har tappat tron på "det förlovade landet", inte minst på grund av kriget i Irak. Det är så illa att landet själv återföder Uncle Sam. Han behövs igen! Han söker nya hjältar att ingå i hans frihetskrigare (Freedom Fighters). Det behövs då Gonzo the Mechanical Bastard dödad presidenten och tagit hans utseende.

Ja, det är så fånigt som det låter. Vilket också gör det en smula underhållande. Men bara en smula. Handlingen är för enkel för att detta album ska intressera mig i längden. Jag har absolut inget emot ultra-amerikanska hjältar, men lite mera djup vill jag gärna ha. Det finns betydligt intressantare patriot-serier än detta (som jag kommer att recensera framöver). Att Acunas teckningar är stela och livlösa hjälper inte heller.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0