Walt Disney’s serier - Den kompletta årgången 1954 del 1 och 2 av Disney Productions

  

Tidigare har förlaget Egmont gett ut de påskostade årgångsböckerna Kalle Anka & C:o - Den Kompletta Samlingen. Nu har de vänt blicken mot de så kallade B-nummer som tidigare var en del av tidningen Kalle Anka & C:o. 1954 fick dessa B-nummer en egen titel, Walt Disney's serier. Nu har Egmont börjat ge ut årsböckerna Walt Disney's serier - Den kompletta årgången

De är snarlika Kalle Anka & C:o - Den Kompletta Samlingen i både utseende och upplägg. Även här finns ett förord med intressanta och underhållande fakta om personerna i och kring Disney-serierna. Volym 1 av årgång 1954 har ett förord av Germund von Wowern, volym två av Fredrik Strömberg. Bägge är intressanta.

Årgångsböckerna är mycket ojämna. Vissa av serier är fantastiska. Andra, som Hiawatha, är fantastiskt dåliga. Första delen är helt klart svagast med mestadels ointressanta serier, medan andra volymen har en riktigt hög standard. Men bägge volymerna håller som nostalgi för vuxna samt som som god underhållning för yngre. Speciellt del 2.

Rekommenderas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0