Gabriellas resa: i skuggan gömmer sig solkatterna av Elisabeth Hagborg & Tove HennixDenna bok är krammärkt. Det betyder att den ska vara okej ur ett demokrati-, jämställdhets- och mångfaldsperspektiv.

Elisabeth Hagborg är socialarbetare och författare till ett flertal böcker, som t.ex. Alkohol, alkovråål. Oftast brukar hennes böcker handla om ämnen som hennes yrke ger henne erfarenheter inom. Gabriellas resa är inget undantag. Tove Hennix är illustratör och Gabriellas resa är hennes största illustrationsjobb hittills.

Boken handlar om flickan Gabriella som återvänder till lägenheten där hon bott med sin missbrukande mamma. Tillsammans med en Eva, som tagit hand om Gabriella sedan mamman dött, städar de ur lägenheten. Hon rotar bland gamla grejer och minnen.

Boken är utgiven i samarbete med Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

Illustrationerna är helt fantastiska. Hennix jobbar skickligt med skuggning och färg och ger liv åt en annars lätt överpedagogisk berättelse. Det är givetvis inget större fel på historien men den tenderar att bli lite hemsk och lustigt nog lätt tråkig. Men de skickliga teckningarna gör att boken istället blir en underhållande läsning.

Jag antar att om man gått igenom något liknande som huvudpersonen Gabriella gör kan man finna tröst i boken. Den har många pedagogiska värden men även ett underhållningsvärde.

Rekommenderas.

Kommentarer
Postat av: Erika

Tycker om det du skrivit! Mysigt att se en del prima saker och inte bara det generella sakerna som man kan läsa om varenda dag. ;)

2010-12-02 @ 14:30:09
URL: http://jade.se/reseerbjudanden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0