But I Like It av Joe SaccoJoe Sacco
har gjort seriehistoria med sina journalistiska reportage i serieform med bland annat albumen Fixaren och Palestine. Det här är dock något helt annat.

I albumet But I Like It utforskar Sacco sin stora kärlek för musiken. Bland annat får vi läsare ta del av när Sacco följer rock-bandet Miracle Workers på deras Europa-turné. Denna del i albumet, som heter "In the Company of Long Hair", har tidigare publicerats både tidningen Yahoo och albumet Notes from a Defeatist. Vidare samlar detta album Saccos komiska ensides-skämtserier som alla handlar om musik (och har tidigare publicerats i tidningen Agenda). Därefter innehåller But I Like It skivomslag och T-shirt tryck Sacco tidigare gjort. Albumet avslutas med några serier om Rolling Stones (vars låt It's Only Rock 'N' Roll But I Like It döpt detta album).

Albumet är lite ojämnt men det kanske inte är så konstigt. Eftersom den röda tråden är musik samlar serien förståeligt serier/bilder från olika tider av Saccos karriär. Det märks att han har utvecklats. Svagaste delen i albumet är hans tidiga serier om Miracle Workers. Jag har svårt att se underhållningsvärdet här. Men skämtserierna från Agenda är mycket roliga. Vidare är det intressant att se hans omslag/T-shirts. Så till syvende och sist är detta ett hyfsat underhållande album som helt klart är läsvärt.

Boken har även en medföljande CD-skiva som innehåller fyra spår av Miracle Workers. Gillar man Iggy Pop-doftande roc/punk gillar man nog det här. Jag gör det inte. Men skivan höjer faktiskt läsupplevelsen något.

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0