Välkommen till Fjuckby av Jan BerglinJan och Maria Berglin hör till de främsta skämttecknarna i Sverige idag. Liksom majoriteten av parets böcker utgör Välkommen till Fjuckby årsproduktionen av parets skämt- och satirteckningar som tidigare publicerats i olika tidningar i vårt avlånga land. I albumet återfinns givetvis de klassiska fyrrutingarna men består även av enrutesskämt. Denna samling visar åter på paret Berglins briljans. De har sin givna plats som några av de allra främsta satirtecknarna i modern tid.

Visst kan Berglin gå på tomgång ibland. Men ändock håller majoriteten av serierna i Välkommen till Fjuckby samma höga klass vi är vana vid. Jan och Maria Berglin har alltid varit mycket skickliga på att spegla den svenska samtiden och detta album är inget undantag. Parets stornästa figurer ger samma underhållning och tänkvärdheter som vanligt. I detta album bjuds vi dels av de fantastiska "fyrrutade" satirteckningarna, dels av enrutade skämtteckningarna. Fyrrutingarna är de starkaste i albumet men även de andra ger god underhållning.

Berglin har sin givna plats, inte bara på landets alla bibliotek men även landets alla anslagstavlor, kylskåpsdörrar och liknande.

Rekommenderas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0