Besserwisser av Anders MathleinBesserwisser är en strip-serie som publicerats i en rad tidningar i Sverige, så vitt skilda som bland annat Dagens Nyheter, Veckans Affärer, Laga mat, Biblioteksbladet, Diabetes, och Orkesterjournalen. Detta album är den första boken som samlar ett antal Besserwisser-strippar. Däremot är det inte författaren Anders Mathleins första bok. Han har tidigare släppt bland andra de skönlitterära Ge svar på tal. Handbok i konsten att alltid veta bäst - och att platta till besserwissrar som tror att de gör det och Ge igen. Handbok i självförsvar mot översittare i sällskapslivet.

Huvudpersonen i Besserwisser är "Sveriges drygaste man" Bengt-Erik Besserwisser. Ska man försöka beskriva boken kortfattat handlar det om att huvudpersonen diskuterar ett (oftast aktuellt) ämne och ger ett drygt och besserwisser-aktigt svar på tal.

Serien är mycket populär. Men det brukar bli problem när den här typen av serier samlas i bokform. Det blir helt enkelt för mycket. Den här typen av serier gör sig bäst i just tidnignar. Visst, ibland är Besserwisser riktigt fyndig och vissa av serierna kommer med all säkerhet att hamna på kylskåpsdörrar och på arbetsplatsers anslagstavlor. Men det håller inte som en hel bok. Och allt för ofta finner jag serierna varken roliga, fyndiga eller tänkvärda.

Passar bäst i annat format.
Rekommenderas dock, men med visst tvekan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0