Transformers Generation 1 av Chris Sarracini & Pat LeeIntresset för 1980-tals fenomenet Transformers är stort igen efter de två Amerikanska succéfilmerna Transformers och Transformers II (av Michael Bay med Shia LaBeouf och Megan Fox i huvudrollerna).

Transformers är ursprungligen ett marknadskoncept för leksaker tillverkade av Hasbro (med start 1984). Transformers-konceptet blev en stor framgång och gav har gett upphov till både tecknade serier och filmer från Marvel samt en uppsjö datorspel. Nu har dock det mindre amerikanska serieförlaget IDW Publishing Production tagit över Transformers.

Detta är det första albumet IDW gav ut (och finns än så länge inte översatt som album, men väl som tidning). Här återintroduceras de gigantiska robotarna. Handlingen utspelar sig i en värld där Transformers tros ha varit försvunna från jorden. Så är dock inte fallet och sakta men säkert dyker både de goda Autobots och de onda Decepticons upp. 

Jag blev glatt överraskad av albumet. Visst, det är inget mästerverk. Men det ger mycket god underhållning. Pat Lees teckningar är välgjorda och passar Transformers-konceptet. Sarracinis manus är förvånadsvärt fyndigt och underhållande. Det innehåller betydligt mer än stora robotar som slåss. Jag fick ut betydligt mer av det här albumet än av de bägge Hollywood-filmerna. 

Rekommenderas (men är absolut inget måste).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0