Dark entries av Ian Rankin och Werther Dell'EderaIan Rankin är ett stort namn på deckarhimlen. Han är mest känd för sina romaner om kriminalkommisarie John Rebus, som Fallen, Botgörarna och När mörkret faller. Nu har han dock gett sig på att skriva manus till en serieroman. Han har valt att skriva om en seriehjälte men samma förnamn som Rebus egen skapelse, John Constantine.

Werther Dell'Edera är serietecknare som tidigare medverkat i serier som Punisher och Loveless.

Constantine är huvudkaraktären i serien Hellblazer och är specialist på ockulta ting. Han är också en kedjerökande, svärande halvalkis vars beteende gjort att han har få vänner. Likheterna med John Rebus fortsätter med andra ord.

I just den här berättelsen, Dark Entries, blir Constantine kontaktad av en TV-producent. Ett nytt TV-program är nämligen i full produktion och går ut på att ett gäng ungdomar är inlåsta i ett spökhus. Men det dyker hela tiden upp skrämseleffekter som TV-teamet inte ligger bakom. Kan det vara så att det är ett riktigt spökhus? För att undersöka detta blir Constantine tvungen att själv delta, som Joker, i TV-programmet. Men saker och ting är inte vad det ser ut att vara.

Det märks att Rankin haft kul. Manuset är mycket underhållande och underhållningsbranschen får sig en (rolig) känga. Kort och gott, manuset är briljant! Dessvärre kan jag inte säga de samma om Dell'Ederas teckningar. De är för skissartade och medvetet slarviga för min smak. Men teckningarna skymmer bara läsningen något i och med att handlingen är så förbålt bra. Kom bara ihåg att Dark Entries, liksom de flesta serier där karaktären Constantine medverkar, är riktade gentemot en vuxen publik.

Rekommenderas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0