Green Arrow: Sounds of Violence av Kevin Smith, Phil Hester & Ande Parks

Detta album finns än så länge bara på engelska.

Green Arrow: Sounds of Violence är andra och sista albumet som samlar Kevin Smiths kritikerhyllade manus med den grönklädde hjälten. Första delen hette Green Arrow: Quiver. Albumet tar vid där det förra slutade. Detta skulle bli Smiths hittills sista album med Green Arrow medan duktiga radarparet Hester och Parks kom att fortsätta teckna den pilskjutande hjälten ett bra tag framöver.

Oliver (Green Arrow) Queen försöker lappa ihop sitt mycket trasiga förhållande med Dinah (Black Canary). Vidare har han plötsligt en vuxen son, en vuxen adoptivson samt en tonårig före detta prostituerad adoptivdotter att förhålla sig till. Samtidigt är en ny skurk, Onomatopotetia, i faggorna.

Albumets manus är, precis som förra, mycket finurligt och innehåller en intressant dos av existesialism. Det når inte riktigt samma höjder som Quiver, men det är kanske inte så konstigt med tanke på hur otroligt bra det var. Men gillade man Quiver gillar man det här och bägge albumen har sin givna plats på varje välsorterat bibliotek.

Albumet fungerar från ca 16 och uppåt.
Rekommenderas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0