Medelålders plus av Sven-Bertil BärnarpÄntligen! Äntligen kommer det ett svenskt originalalbum med serier riktade till en mogen publik.

Sven-Bertil Bärnarp är egentligen grafisk formgivare. Men han har mestadels arbetat som journalist. I början av 00-talet fick han idén att skildra något som inte tidigare fanns i serieform, d.v.s. en serie med stillsam lycka kryddat med en viss existentiell oro. Men framför allt ville han berätta om två människor utan särskild begåvning eller ambition som är nöjda ändå. Detta blev till sist serien Medelålders Plus som bland annat gått i DN i flera år. Nu har första albumet utkommit.

Medelålders Plus är en svensk humorserie om ett äldre par. Vi får följa deras tankar om det mesta. Tempot är lugnt och eftertänksamt utan att bli tråkigt.

Mitt enda problem med boken är att texten är skriven i skrivstil, något jag har svårt att läsa. Dessutom är det inte helt solklart vem som säger vad ibland i och med att serien är i avsaknad av pratbubblor. Istället är det en text ovanför personerna med, oftast ett litet streck. Men ibland är det som sagt inte solklart vem som säger vad, speciellt då den som pratar ibland är tecknad med stängd mun. Men detta är petitesser. Serien är underhållande, läsvärd och originell. Dessutom passar teckningarna historien väl.

Rekommenderas.

Kommentarer
Postat av: Christoffer

Serien går även att läsa i Gefle Dagblad, men eftersom texten nästan är omöjlig att läsa (precis som du nämner i recensionen) så hoppar jag alltid över Medelålders plus.

2010-02-01 @ 16:29:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0