Hur får man en idé, egentligen? av Lena SjöbergLena Sjöberg är en illustratör och serietecknare och hennes bakgrund är bred. Dels har hon gjort serier som Dom är som sötast när dom sover, dels har hon gjort barn- och vuxenböcker som Hurman hittar en skatt och hennes version av Törnrosa.

Hur får man en idé egentligen? handlar om hur man ska bete sig för att få en idé. Sjöberg menar att det är en hyllning till kreativiteten och det är en god beskrivning om något.

Boken finns också på engelska, med titeln How to get an idea. Fast egentligen är det bara omslaget som är på engelska i och med att innehållet är i avsaknad av text. Men trots avsaknaden av text, och trots det tunna sidantalet (28 sidor) säger boken väldigt mycket. Teckningarna är må vara enkla och skissartade men de är välgjorda och passar historien bra. Men boken blir lite för tunn och snabbläst. Som läsare känner man (i alla fall jag) sig lite snuvad. Boken hade därför mått bra av att varit en del av en antologi. Men trots detta kan jag egentligen inte klaga på den. För den är fyndig och, det tunna sidantalet till trots, underhållande.

Rekommenderas.
Detta album har recenserats av mig i en liknande version på seriefrämjandets hemsida.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0