Lou! Sommarblues av Julien NeelLou! Dagboksdagar
av Julien Neel var en trevlig bekantskap. I den prisbelönta serien mötte vi 12-årige Lou och hennes mycket ungdomliga, ensamstående mamma. Sommarblues fortsätter där första albumet slutar. Här åker Lou och hennes mamma till Lous argsinta mormor. På landet träffar Lou den intressante Paul. Men Lou är ju förälskad i Tristan. Eller?

Precis som i förra boken handlar Lou! om relationer, både till vänner och till kärleksobjekt. Precis som tidigare är det de mångfacetterade karaktärerna som gör att serien sticker ut och är extra läsvärd. Sommarblues inehåller även några gripåande ögonblick av svärta som ytterligare lyfter serien en nivå.

Seriens huvudsakliga målgrupp påstås, som jag tidigare nämnt, vara tjejer mellan nio och tolv år. Visst kommer denna målgrupp att älska Lou! men dom är långt ifrån ensamma. Istället skulle man kunna marknadsföra serien som en allåldersserie som de flesta gilar. Jag är övertygat om att så är fallet. Läs Lou! så förstår ni vad jag menar. Även Sommarblues är mycket bra. Jag längtar redan till den tredje delen.

Rekommenderas varmt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0